8 Ocak 2011 Cumartesi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler;
1 kg un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar ılık su
Tuz
Ezilmiş haşhaş
Sıvı yağ
1 adet yumurta

Yapılışı;Bir kase içerisinde mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletin Ardından hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayayı da ekleyin. Ilık su ile yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Üzerini örterek mayalanmasını 1 saat bekleyin.
Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün. Hamuru elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün, haşhaşı üzerine yayın. Açmış olduğunuz hamuru 5 cm lik şeritler halinde kesin ve her şeriti rulo haline getirin. Yağlamış olduğunuz kelepçeli kalıba ruloları yerleştirin. Hamurun tamamını bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sürerek. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


4 yorum:

  1. ellerinize saglik! canim nasilda istiyorduuuuuuu! bu aksam firinim geliyor! ilk firsatta deneyecegim :)

    YanıtlaSil
  2. hadi bakalım yap ta bir güzel ye:)afiyet olsun canım:)

    YanıtlaSil
  3. çok teşekküredrim, sizinde ellerinize sağlık, el işleride çok güzel, damacanalığı çok güzel yapmış anneniz onunda emeklerine sağlık diyorum. iyi akşamlar dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...