14 Haziran 2011 Salı

El emeği Göz Nuru Bindallım :)

O kadar mutlu oldum ki bu bindallıyı görünce anlatamam:)Neden mi çünkü benim için önemi çok büyük....Kayınvalidem 1 haftalık Makedonya gezisine gitmişti.Bol bol gezmiş, eğlencelere, kına gecelerine gitmiş, el emeği bir sürü bindallı görmüş yapımları aylar sürüyormuş...Oradaki kadınlar bu bindallıları tek tek elleriyle işleyip satıyorlarmış.Bir de üstelik kına gecesi olduğu zaman bindallıyı bir tek gelin değil bütün kızlar giyiyormuş adet öyleymiş. Bindallımın fiyatı 1.000 Euro'ymuş.Biraz fazla ama bu el emeğine değer:)

Kayınvalidem bana çok güzel bir süpriz yaptı:) El emeği göz nuru Makedonya işi bindallı almış:)Çok mutlu oldum.İşlemeleri gerçekten hiçbir yerde görmediğim kadar güzel...Şalvarına, bluzuna ve kaftanına hepsine ayrı ayrı hayran kaldım...Kına gecemde bindallı olarak değişik bir fikir arıyordum kayınvalidem bana bu süprizi yaptı çok iyi oldu:)Hemen denedim giydim:)Boyu posu tam oldum çok sevindim.Bana da çok mu yakıştı ne:)
Tek yapılması gereken şeffaf tülden bluzun içinde dore renkli ip askılı bir body giymek...Bu arada sizler içinde resimleri ekliyorum bakalım beğenecekmisiniz? 

Not: Ayağımdaki terlikler bindallıya ait değil evdeki hint işi terlikleri geçiriverdim altına:)




Kayınvalidemle sevdiceğim aşağıdaki fotoğrafta beni Hürrem Sultan'a benzettiler ne güldüm ya:)


11 yorum:

  1. Canım harika gözüküyorsun! Bindallına bayıldım! gerçekten çok otantik ve el emeği olduğu anlaşılıyor! Güle güle giy;))

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir süpriz olmus canm cokta yakısmıs güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim ikinize de:)çok otantik gerçekten:)

    YanıtlaSil
  4. kayınvaliden ne kadar zevkli ve bonkörmüş canım ya:) maşallah:) sen de süper görünüyosun:) sana da maşallah:)

    YanıtlaSil
  5. sağolsun düşünmüş almış benimde çok hoşuma gitti:)teşekkür ederim tatlım:)

    YanıtlaSil
  6. canım çok güzelmiş gerçekten.
    çok beğendim.
    güzel günlerde giy inşallah.
    kayınvaliden gerçekten de çok ince davranmış,sen de pek güzel olmuşsun.
    zaten trakyalıyız yakışıyor bize böyle bindallılarla oynamak :))

    YanıtlaSil
  7. ankara düşleri,çok sağol canım inşallah....çok mutlu etti beni gerçekten:)evet canım trakyalı kızlar pek sever oynamayı:)

    YanıtlaSil
  8. güle güle kullan ,valla süper, kayın validen oralımı ?güle güle kullan bunların altına strech gömlek giyiyorlar

    YanıtlaSil
  9. düşünmüş almış dedigine tebbessum ettim ,:)onun şanısın sen giyinirsen o övünecek :)benim gelinim giyer diyecek :)kollara lastik takman lazım ,yapıştırma almışmı ?ben çok begeniyorum yapıştırmaları ,bir daha giderse dermisin bana da yapıştırma alabilirmi :)ölcem gitcem takamadım :)

    YanıtlaSil
  10. dikisdersi; çok doğru diyosun canı bunlar şana yakışır şeyler:)kayınvalidem köken olarak makedonyalı ama kaç sene sonra geziyle gitmiş görmüş oldu.Kollara yaldızlı lastik aldık yeni öyle daha güzel oluyor fırfırlı gibi...streç gömlek nasıl bişey oluyoki bildiğimiz gömlek mi ben anlamam tam:)bir de o yapıştırmalar ne oluyor onu da bilmiyorum kayınvalidem hiç bahsetmedi açıklarmısın bana da, zahmet olmazsa bir daha giderse söylerim tabii kii:)

    YanıtlaSil
  11. gerçek bir balkan havası var degerli bir işçilik

    YanıtlaSil

güzel yorumlarınızı bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...