7 Haziran 2010 Pazartesi

Gül Tatlısı Tarifi


Sizlerle harika bir tarif daha paylaşacağım;Gül tatlısı...Yapımı oldukça basit,lezzetli,hafif bir tatlı...


Malzemeler;
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

-Şerbeti-
6 su barağı şeker
5 su bardağı su

Yapılışı;Tüm malzemeler ile hamur yapılır.Hamur merdane yardımı ile 3 cm kalınlığında açılır.Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.5 adet yuvarlak birbirlerine değecek şekilde kaydırılarak dizilir.Ve rulo yapılır.Ortadan 2'ye kesilir.Kesik yerler tepsiye gelecek şekilde tepsiye dizilir.Pembe renk alana kadar fırında pişirilir.Şerbeti de kaynatıp,ılıtacağız.Ardından ılık olan tatlının üzerine şerbeti dökeceğiz.Yani kısaca tatlı ve şerbet ılık olacak.

NOT:Gül tatlımızın rengini kırmızı yapmak istersek eğer çay kaşığının ucu ile hamura kırmızı gıda boyası katabiliriz.Eğer güllerin nasıl yapıldığını anlayamayan olduysa (şahsen ben ilk yaptığımda becerememiştim) bu amblemden yola çıkabilir:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

güzel yorumlarınızı bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...