25 Nisan 2010 Pazar

Muzlu Lokum Tarifi

Malzemeler:
1 kg süt
9 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
150 gr margarin
1 paket vanilya
3-4 adet muz
1 su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı:
1)Süt,toz şeker ve unu ocakta karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ve ocaktan indirin.
2)1-2 dk sonra margarini ve vanilyayı ekleyip mikserle 10 dk hızlı devirde çırpın.
3)Islatılmış fırın tepsisine muhallebiyi yayın.Bir gece buzdolabında bekletin.
4)20 parça olacak şekilde (4*5 adet) kesin.Her bir parçayı elinize alıp içine muz dilimi koyarak rulo şeklinde sarın.Hindistan cevizine bulayın.Ve servis tabağına dizin.AFİYET OLSUN.....

NOT:Yapılışı biraz zahmetli ama tadı uğraştığınıza değiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

güzel yorumlarınızı bekliyorum...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...