3 RENKLİ PATATES SALATASI
2 kilo patates
3-4 tane rendelenmiş havuç
1 kase robotta çekilmiş mor lahana
yarım demet maydanoz ve dereotu
tuz,karabiber
zeytinyağ ve limon
Yapılışı:Patatesleri haşlayıp sıcakken püre haline getirin.İçine tuz,karabiber,limon suyu ve zeytinyağı ilave edip,karıştırın.Bu karışımı eşit 3 parçaya ayırın.Diğer tarafta rendelenmiş havuçları 2 kaşık zeytinyağında soteleyin.Mor lahanayı robotta çekin.Maydanoz ve dereotlarını minik minik doğrayın.3'e ayırdığmız patates püresinin 1'ine mor lahanayı katıp iyice yoğurun.streç film serilmiş kek kalıbına bu karışım döküp iyice bastırın.Aynı işlemi havuç ve maydanoz-dereotu karışımı içinde uygulayınız.Kalıba bu karışımlar dikkatlice yerleştirin.Buzdolabında en az 1-2 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip servis yapın.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiber ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
SÜPRİZ PASTA
Malzemeler:Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
1 kg süt
8 çorba kaşığı un
çeyrek margarin
10 kaşık tozşeker
Yapılışı:Keki ortaboy tepside pişirin.Soğuduktan sonra 2'ye bölün.Yuvarlak büyük cam kaseye bir parçasını yerleştirin.Diğer tarafta yapmış olduğunuz muhallebiyi içine dökün.Kekin kalan yarısınıda üstüne yerleştirin.Kaseyi buzdolabında bekletin.Servis edeceğiniz zaman tervis tabağına ters çevirip koyun.İsteğe göre üzerine çikolata sosuda hazırlayabilirsiniz.Biz hindistan cevizi de ekledik..Pastanızı kestikten sonraki görüntüsü 2.resimdeki gibi olacaktır.
SÜT BÖREĞİ
Malzemeler:
2-3 kg süt
6-7 yumurta
bir tutam taze veya kuru nane
2 tane yufta
3 tane de ev yapımı kuru yufka
yarım su bardağı sıvıyağ
bir orta boy soğan
tuz
Yapılışı:Bir tavada soğan ve sıvıyağ kavrulur (pembeleşene kadar) ve soğumaya bırakılır.Büyük bir kapta süt ve yumurtalar çırpılır.Tuz,nane ve soğanlar sütlü karışıma ilave edilir.Yağlanmış tepsiye bir tane hazır yufka serilir,üzerine sütlü karışımın bi kısmı dökülür.Bir kat ev yapımı yufka parçalanarak döşenir.Üzerine tekrar sütlü karşım dökülür.Ev yufkaları bitene kadar bu işleme devam edilir.En son hazır yufka tepsinin üzerine döşenir,üzerine tekrar sütlü karışım dökülerek fırında pişirilir.Pişen böreğin üzerine ( yumuşak olması için) margarin veya tereyağ sürülür.
MARMELATLI KURABİYE
Malzemeler:
yarım kaşık margarin (eritilmiş)
2 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
2 avuç nişasta
alabildiği kadar un
Yapılışı:Çok basit bir tariftir.Hamur yoğrulur,şekil verilip tepsiye dizilir.Üzerine istediğiniz marmelet veya koyu kıvamlı reçel olabilir.Biz ahududu reçeli koyduk.Çokta güzel oldu.Sizlerde deneyin çok beğeneceksiniz.
Annenin ellerine sağlık bebek resim gibi
YanıtlaSilMimlendin canım:) (hakkımda 7 şey mimi)
YanıtlaSil